Tarieven en betaling

 

Verzekerde zorg

 

Vanaf 1 januari 2022 is financiering van de GGZ veranderd met de invoering van het zorgprestatiemodel. Wil je meer lezen over dit zorgprestatiemodel, klik dan hier .

 

Ben je verzekerd bij een zorgverzekeraar met wie we geen contract afgesloten hebben, dan zou dat voor jou als cliënt kunnen betekenen dat je door de zorgverzekeraar gekort wordt op de vergoeding, en dat je uiteindelijk minder terugkrijgt dan dat je aan ons betaald hebt. 

Belangrijk om te weten: het wettelijke eigen risico wordt jaarlijks eerst aangesproken. Het bedrag van het verplicht eigen risico is in 2024 minimaal € 385,00.

 

Onverzekerde zorg

 

Mocht je een psycholoog raadplegen voor onderstaande psychische klachten en/of problemen, dan wordt er niets vergoed *:
-    aanpassingsstoornissen (psychische klachten in reactie op stress en/of ingrijpende gebeurtenissen)
-    werkproblemen (overspannen, burnout, conflicten)
-    relatieproblemen (relatietherapie)
-    rouwverwerking 
-    levensfaseproblemen 
-    moeite met voor jezelf opkomen (assertiviteitsproblemen)
-    specifieke angst (bijvoorbeeld, angst voor een dier, vliegangst)
-    psychische problemen door overmatig gebruik van alcohol, drugs, eten, seks, sociale media etc. 
-    of iets anders waar je graag eens met een psycholoog over zou willen praten

De tarieven voor ongecontracteerde en/of onverzekerde zorg zijn €108,00

(Ter informatie: het maximale NZA tarief voor deze niet-basispakketzorg bedraagt €124,16 per consult)

 

* Bij een enkele verzekeraar is er via een uitgebreide aanvullende verzekering toch een vergoeding mogelijk. Wij adviseren je om de polisvoorwaarden van de zorgverzekering zorgvuldig te lezen m.b.t. de vergoeding.

 

 

 

 

Betaling

 

Indien je verzekerde zorg van ons ontvangt en verzekerd bent bij een ziektekostenverzekeraar waarmee wij een contract hebben afgesloten, dan declareren wij de zorg rechtstreeks bij je ziektekostenverzekeraar.

Bedenk dat er een verrekening kan plaatsvinden in het kader van het eigen risico (in 2024 is het verplichte eigen risico voor zorg 385 euro).

 

Bij verzekerde zorg zónder een contractuele relatie met de zorgverzekeraar wordt de nota rechtstreeks naar de cliënt gestuurd. 

Je kunt bij je zorgverzekeraar opvragen welke tarieven zij vergoeden bij zorg. Hou er rekening mee dat er een verschil kan ontstaan tussen de declaratie en de vergoeding. Dit verschil is voor eigen rekening. 

De nota dien je vervolgens zelf aan te leveren bij de zorgverzekeraar.

 

 

Bij het verstrijken van de betalingstermijn dragen wij de nota over aan incassobureau Medicas. https://medicas.net/Betalingsvoorwaarden.